Steden op Mallorca

Mallorca is een eiland die qua grootte vergelijkbaar is met de grootte van Friesland. Net als op Friesland, zijn er verschillende steden en dorpjes op het eiland. De hoofdstad van Mallorca is Palma de Mallorca, deze stad heeft meer dan 400.000 inwoners. Zo zijn er ook dorpjes die niet meer dan 20.000 inwoners groot zijn. Het zijn vaak voormalig vissersdorpjes. Sommige zijn nu volledig gericht op het massatoerisme, andere zijn nog steeds vissersdorpjes. Een kleine opsomming van de dorpjes en steden op Mallorca.

Steden op Mallorca: 3 uitgelicht

Palma de Mallorca. De hoofdstad van het eiland. 400.000 inwoners, een aantal dat rap groeit. Er staat een mooi 13e eeuws kathedraal in Palma de Mallorca: het kathedraal La Seu. Het centrum van de stad is helemaal mooi: het historisch centrum van Palma de Mallorca kent vele pleintjes, restaurantjes en straatartiesten. Aangezien de stad vele hoogteverschillen kent, lopen er trappen door de hele stad. Mocht je geen zin hebben om te lopen, dan kun je altijd nog de metro pakken. Voor de beste bezienswaardigheden in Palma de Mallorca is er een andere pagina op deze website.

Letterlijk aan de westkant van Palma de Mallorca Airport ligt de stad Playa de Mallorca. Het dorpje / de stad is zeer toeristisch en voornamelijk gespitst op Duitsers. Het zijn namelijk vooral onze oosterburen die de vakantie doorbrengen in de bijna tachtig hotels die in de kustplaats staan. Veel jongeren komen ook af op Playa de Mallorca, wat het niet de ideale vakantiebestemming maakt voor bijvoorbeeld oudere stellen. ’s nachts kan er namelijk lichte overlast zijn van jongeren die een glaasje te veel op hebben.

El Arenal is een klein dorpje op Mallorca, iets ten zuidoosten van Palma de Mallorca. In het daglicht lijkt het misschien niet zo te zijn, maar ’s nachts komen er honderden jongeren op af die uitgaan in El Arenal. Het dorpje zit aan de iets grotere stad Platja de Palma vast. Er is dan ook een boulevard die begint in Platja de Palma, en die eindigt in El Arenal. Aan deze boulevard liggen tientallen kroegen, barretjes, discotheken. Je kunt dus prima uitgaan in El Arenal! Het dorpje is dan ook echt dé uitgaansplek van Mallorca. Voor jongeren is het absoluut de beste plek om de vakantie door te brengen. Er zijn kroegen met de naam MTV Beach House of de Heeren van Amstel, wat Nederlanders die uitgaan in El Arenal zeer bekend in de oren klinkt. Zo zijn er meer Hollandse feestcafe’s te vinden.