Palma de Mallorca Airport

Palma de Mallorca Airport is het vliegveld van de hoofdstad (Palma de Mallorca) van het eiland Mallorca. Het veld ligt al sinds de jaren 20 van de 20e eeuwÂzo’n 8 kilometer ten noordoosten van de Spaanse stad. In 2017 reisden er bijna 28 miljoen passagiers via het vliegveld van Mallorca. Vliegtuigmaatschappijen als Air Europa, Norwegian en Ryanair hebben hier een hub. Mallorca heeft 4 terminals die ze ‘modules’ noemen. De drieletterige IATA code van het vliegveld van Mallorca is PMI.

Palma de Mallorca Airport

In de jaren ’20 richtte men het vliegveld op. Eerst routes naar andere eilanden van de Balearen, later ook naar andere delen in Spanje. De eerste internationale routes kwamen in 1938, met Iberia en Lufthansa. Na de tweede wereldoorlog groeide het vliegveld door wat in 1954 tot een verlengde en verharde baan leidde, nieuwe vliegtuigen konden nu ook landen op de luchthaven van Mallorca. In 1958 werd er een nieuwe terminal gebouwd. Het toen nog bescheiden vliegveld werd omgetoverd tot een groot internationaal vliegveld dat in 1960 heropende: Palma de Mallorca Airport. In de jaren erna werden er meer terminals bijgebouwd, een tweede landingsbaan kwam in 1974. Amper twintig jaar later werd de huidige terminal A gebouwd, hij opende in 1997. Vandaag de dag staan er vier terminals. Luchtvaartmaatschappijen gebruiken vaak een eigen terminal. Je weet dus ongeveer waar je aankomt als je weet met welke vliegtuigmaatschappij je naar Mallorca vliegt.

  • Terminal A wordt gebruikt voor internationale vluchten.
  • Terminal B wordt gebruikt voor lokale vluchten naar bijvoorbeeld Ibiza, Valencia of Santander.
  • Terminal C wordt vooral gebruikt door Eurowings. Ook Laudamotion en EasyJet gebruiken de terminal. Transavia vliegt van en naar deze terminal vanaf Schiphol, Eindhoven, Rotterdam en Eelde Airport.
  • Terminal D wordt gebruikt door TUIfly, Corendon en Vueling voor vluchten naar Amsterdam Schiphol Airport. Ryanair gebruikt de terminal voor vluchten van en naar Eindhoven.

Palma de Mallorca Airport heeft 2 start en landingsbanen. Het is het derde grootste vliegveld van Spanje, het is dan ook een prima luchthaven! Koop daarom nu vliegtickets naar Mallorca!